Att resa ska för de flesta människor innefatta någon form av äventyr och man ska omfamnas av nya spännande intryck. Visst, inget ont om resor till all-inklusive områden men ibland kan det vara skönt att se sig omkring. Klicka här om du känner att det kliar i resenerven och vill ha ett härligt äventyr. Men, om det är ut i vildmarken du vill bege dig för att brottas med icke så tama djur med vassa tänder kan det vara på sin vakt att du är något sådär bekant med både landskap och djurlivet.

Från isande kyla till varma vindar

När många tänker på ordet ”vildmark” är det inte smekningar från varma vindar som dyker upp utan isande kyla och karga landskap. Och den bilden är inte heller helt fel – men inte helt sanningsenlig. Är ett område avskilt från civilisation och mer eller mindre orört klassas det som vildmark. Så, om inte Arktis lockar finns det varma slätter i Tanzania som bjuder på minnen för livet.

Att göra resor som ger kontakt med djurlivet blir bara mer och mer på kartan då vi människor flyttar in till storstäderna och känner klaustrofobi av andra människor och att snart kommer hela jorden att vara täckt av höghus. Men, låt oss inte frukta ännu då en tredjedel av jordens yta fortfarande räknas som vildmark. Och ett sista tips innan vi släpper iväg dig på din resa så brukar det vara så att om det är bebott så är det av naturbefolkningen exempelvis samer, indianer eller eskimåer, så det kan vara av god sed att ta reda på information om detta folk innan för att få ett så givande och trevligt möte som möjligt.

Trevlig resa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *