För vildmarksliv finns det få alternativ som är så bra och robusta som Continentaldäck på bilen. De ser till att greppet bibehålls utmed hela sträckan och i svårare terräng. Den svenska vildmarken är som klippt och skuren för slitstarka Continentaldäck – en smart investering till bilen när du ska ut på äventyr.

När du är ute och kör i vildmarken behöver du ha full kontroll över ditt fordon. Därför bör du först se till vilka däck du har. Du kan köpa Continentaldäck hos Däck365 genom att titta vidare på https://www.dack365.se/dack/varumarke/continental och välja ut den modell som passar till ditt fordon.

Det perfekta däcket till rullande äventyr

däckAnledningen till att Continentals däck är så smidiga och bra för vildmarksliv, är att de är anpassade efter olika klimat – något som den svenska vildmarken kan bjuda på i stor skala. De specifika funktioner som påträffas i däcken är bland annat att deras modeller är mycket lättrullade, ger bra grepp om underlaget även på is och snö samt att de är extremt tåliga och har bra mönster för greppvänlighetens skull. De passar även till SUV:ar, ett vanligt fordon när du ska ut i vildmarken och köra.

Continental är ett bra namn på däcket – det passar nämligen på hela kontinenten, i söder som i norr. Däcken är tysktillverkade – en egenskap som brukar föra tankarna till pålitlighet och slitstyrka, något som Transportstyrelsen bedyrar.

Sommar- och vinterdäck

Hos Continental tillverkas däck för både sommar och vinter. På Däck365 har du ett större utbud för båda varianterna, kanske när du och familjen ska ut på hemester och sommaräventyr uppe i de norrländska skogarna. Eller när en julsemester står för dörren och du ska ut på landet för att fira.

Bästa däcken bak

Tänk på att när du ska köra på svårare vägar är det viktigare att sätta de bästa däcken bakpå bilen. Det leder till bättre och stabilare inbromsning samtidigt som du har bättre kontroll över bilen. Du slipper få sladd och risken för olyckor minskar markant. Ett bra tips när du och hela familjen seller kompisgänget ska ut i vild terräng och leva livet.