Är man intresserad av natur och miljö och är en van vandrare i skogen så är det självklart att man har varma kläder på sig. Oavsett om det är 15 grader ute när man går ut så är man ofta medveten om att detta inte brukar hålla i sig hela dagen. Planerar man att sova över i skogen så är det ännu mer viktigt att man faktiskt har värmande kläder på sig.

Skogen och vildmarken är en intressant plats och oavsett om man besöker den för att se vilda djur eller om man är intresserad av att plocka svamp och insupa den friska luften så gäller samma sak. Att klä sig rätt och riktigt. Varma jackor går inte att underskatta när man är ute i skogen och solen börjar gå ner. I de svenska skogarna kan det nämligen bli otroligt kyligt och den som missar att ha tillräckligt med kläder kan till och med drabbas av hypotermi:

– Det kallas hypotermi när kroppen kyls ner och hamnar i överlevnadsläge. Först blir man varm och vill klä av sig, sedan sömnig, säger Niklas Konstenius.(Läs om äventyraren)

Förbered dig innan din färd till naturen med att shoppa på Stylepit efter varma jackor och underställ. Bara för att man ska ut i naturen behöver inte betyda att man måste klä ned sig direkt. Passa på att ta ett par snygga och varma kängor som håller torrt, den snabbaste vägen till att kylan ner är helt klart när man har blivit blöt. Gore tex och liknande material kan helt klart vara en räddare i nöden.