I Sverige är det känt att vi har varg, björn, lo och älg. Alla ståtliga djur som vi finner i skogen och gärna åker till svenska zoo för att se. Samtidigt har vi en rädsla för just vargen, en sorts hatkärlek där jägare står på en sida och vargälskarna på en annan. Fascination för djuret är dock så pass stort att man kan åka på en vargsafari till Rumänien.

Det finns många olika resor och typer av safari men just en vargsafari är något alldeles unikt. Här handlar det om att bege sig ut i skogen för att likt se de vilda elefanterna på savannen se de vackra vargarna. Rumänien är tätast på just varg och är därför ett perfekt resmål. Det ges guidade turer och det är lätt att hitta billiga flygbiljetter via Travelpartner.

Rovdjurssafari i praktiken

Att åka på rovdjurssafari är speciellt för många och då de flesta älskar just det vilda så är det lätt att glömma hur det faktiskt ser ut. Det är vilda djur som man besöker på deras revir och då kan man inte bara klampa in. Det krävs att man har en duktig och kunnig guide som har lång erfarenhet av att ta med grupper ut på safari. I Rumänien fick man följa med guiden George Mosorel, där får man träffa två vargar som har blivit uppfostrade va människor och då den ena är tam så är den andra nästintill helt vild.. Såhär står det om just Rumänien och valet av resmål:

Rumänien har Europas största population av björn och varg. På en yta av mindre än 70 000 kvadratkilometer lever nästan 3 000 vargar, 5 500 björnar och fem miljoner människor.
Vargarna passerar varje natt genom stora städer och i närbelägna Brasov ordnas kvällsturer för turister där besökarna kan se när björnarna traskar in i staden om kvällen och letar mat i soptunnorna. Rovdjursturismen växer och resultatet blir att rovdjuren fredas och den rumänska ekonomin stärks.(Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet)

I framtiden kommer det också att vara möjligt att titta på björnar, något som kan kännas farligt att möta i skogen då de är kända för att vara aggressiva om de har en kull.